Uvjeti korištenja - Community

Upbore
Uvjeti korištenja - Community

 1. Predmet Ugovora
 1. Upbore GmbH, Am Postbahnhof 21, 10243 Berlin (u daljnjem tekstu: Pružatelj usluge) upravlja platformom "Upbore" ( u daljnjem tekstu: "Platforma") putem interneta. Community Upbore (u daljnjem tekstu: "Community"- hrvatski Zajednica) je dio Platforme. Predmet ovih uvjeta poslovanja je korištenje Community (hrvatski: Zajednica) od strane ostalih korisnika Community koji koriste samo uslugu Community, a ne i ostale usluge na Platformi.
 2. Ostali korisnici Community mogu biti pravne i fizičke osobe, freelanceri (hrvatski: nezavisni profesionalaci, u daljnjem tekstu: "freelanceri"),, studenti, profesori, fakulteti, dobavljači, agencije za promet nekretninama i drugi iz građevinske industrije koji imaju korisnički račun samo na Upbore Community i koriste samo uslugu Community.
 3. Registrirani korisnici Platforme su korisnici koji koriste sve usluge Upbore, uključujući i Community i oni su komercijani korisnici, osobe ili partnerstva s pravnom sposobnošću, koji djeluje u ostvarivanju svoje komercijalne ili samostalne profesionalne djelatnosti. Registrirani korisnici Platforme je poduzetnik u smislu članka 14. BGB-a (Njemački građanski zakonik u daljnjem tekstu: BGB) i djeluje u ostvarivanju svoje poduzetničke sposobnosti.

 1. Područje primjene Community (hrvatski Zajednica) i izmjene
 1. Pružatelj usluge nudi Community na Platformi, gdje registrirani korisnici Platforme i ostali korisnici Community mogu objavljivati i dijeliti informacije o građevinskoj industriji, te se povezivati i izmjenjivati informacije vezane za struku.
 2. Registrirani korisnici Platforme i ostali registrirani korisnici Community (u daljnjem tekstu: "Korisnik") imaju profil na Community, mogu kreirati objave, komentirati objave drugih korisnika i imati privatne online chats (hrvatski: internetske razgovore) s drugim korisnicima.
 3. Osnovna primjena usluge Community je djelovanje kao društvena mreža. Stranica profila koju je Korisnik kreirao na društvenoj mreži (u daljnjem tekstu "korisnički profil") predstavlja identitet korisnika u usluzi Community. Da bi koristio Community, nužno je da Korisnik izradi korisnički profil koji je vidljiv na društvenoj mreži i izvan nje.
 4. Trenutačni opseg funkcija Community može se naći u funkcionalnom opisu koji je dostupan na http://upbore.com/hr/browse/community.
 5. Pružatelj usluge zadržava pravo kontinuiranog razvoja Community i Platforme i proširenja njezinog opsega funkcija i prilagođavanja ili ograničavanja u odgovarajućoj mjeri.
 6. Pružatelj usluga može izvršiti izmjene ovih Uvjeta korištenja u razumnoj mjeri za Korisnika. Izmjene ovih Uvjeta korištenja postaju dio ugovora ako je o izmjenama Korisnik obaviješten putem e-maila ili na Platformi, te Korisnik ne uloži prigovor u roku od četiri tjedna od primitka obavijesti, a Pružatelj usluge je isto izrijekom istaknuo kao posljedicu za Korisnika u obavijesti o promjeni. Ako se Korisnik pravodobno usprotivi promjenama, promjene neće postati učinkovite za Korisnika. U ovom slučaju, Pružatelj usluga ima pravo raskinuti ugovor bez prethodne obavijesti ako je pružanje usluga bez izmjena nemoguće ili nerazumno. Druge mogućnosti za promjene nisu ograničene ovom klauzulom.
 7. Ako Korisnik ne da potpuno odobrenje ovim Uvjetima korištenja, zabranjeno je korištenje Community i/ili korist od Usluge.

 1. Naknada i Registracija
 1. Upotreba usluge Community je besplatna.
 2. Community se može posjetiti u ograničenoj mjeri bez registracije. Registracija je potrebna kako bi ste mogli imati pristup cijelom nizu funkcija Community. Prilikom registracije Korisnik je obvezan navesti istinite podatke u potpunosti, točno, pravovremeno i besplatno i obvezuje se odmah obavijestiti Pružatelja usluge o svim promjenama podataka koje je naveo prilikom registracije.
 3. Pružatelj usluge zadržava diskrecijsko pravo odučiti tko može biti korisnik Community.
 4. Korisnik je odgovoran za povjerljivo rukovanje podacima sa pristupnim informacijama i posebno neće prenijeti lozinku za Korisnički račun neovlaštenim trećim osobama. U slučaju lažne, prijevarne ili na drugi način nezakonite uporabe podataka o pristupu, Pružatelj usluge može odmah blokirati autorizaciju pristupa.
 5. Svaki korisnik može stvoriti samo jedan korisnički profil. Korisnik ne smije dopustiti trećim stranama da koriste njegov korisnički profil.
 6. Registrirani korisnici platforme imaju pristup Community sa svojim korisničkim računom za Upbore (Platformu) i oni ne trebaju dodatnu registraciju za Community.
 7. Maloljetnicima (fizičkim osobama mlađim od 18 godina) nije dopušteno koristiti Community ili usluge.

 1. Prava korištenja
 1. Pružatelj usluge daje Korisniku globalno, neisključivo i neprenosivo pravo na korištenje trenutne verzije Community tijekom trajanja ugovora u skladu s uvjetima ugovora.
 2. Pružatelj usluge ima pravo ponuditi Uslugu bilo kojoj osobi, uključujući one osobe koje su potencijalni konkurenti Korisnicima. Svaka zaštita od natjecanja je isključena.
 3. Pružatelj usluge zadržava pravo da ne sklapa ugovore o korištenju Community s pojedinim osobama ili tvrtkama, posebno konkurentima Pružatelja usluge, te da odbija tim zainteresiranim stranama korištenje Usluge i onih dijelova Community koji zahtijevaju registraciju.
 4. Korisnik ne može učiniti Community dostupnom trećoj strani, bilo uz ili bez naknade.
 5. U suprotnom sljedeće uporabe nisu dopuštene:
  • Umnožavanja Community i Platforme koja nisu potrebna za namjeravanu uporabu;
  • obrada ili druge intervencije na Community i Platformi;
  • dekompilacija ili druge mjere za dobivanje izvornog koda software Platforme.
 6. Bez obzira na prava korištenja dodijeljena ovom klauzulom, Pružatelj usluga zadržava sva prava na Community i Platformu. Tu se posebno odnosi na sve verzije Community i Platforme i druge dokumente i elektroničke dokumente koje Pružatelj usluga pruža Korisniku tijekom trajanja ugovora, uključujući ažuriranja i nadogradnje Community i Platforme.

 1. Dostupnost
 1. Pružatelj usluga će obično pratiti funkcionalnost Community radnim danom od ponedjeljka do petka od 9:00 do 18:00 h. Ako su za to vrijeme potrebni radovi na održavanju Community, Pružatelj usluga će Korisnika pravovremeno obavijestiti.
 2. Dostupnost Community tijekom razdoblja praćenja iznosi 98,5% prosječno godišnje, pri čemu se planirani radovi redovitog održavanja ne smatraju ograničenjem dostupnosti.

 1. Sadržaj koji stvara korisnik
 1. Korisnik može objaviti različite informacije na Community, konkretno prilikom stvaranja javnog korisničkog profila i prilikom objavljivanja postova i komentara (u daljnjem tekstu: “Sadržaj"). Naprijed navedeni Sadržaj mogu vidjeti svi posjetitelji Community. Korisnik prilikom registracije na Community može izabrati display name (hrvatski: Ime za prikaz) koje će koristiti na svom korisničkom profilu.
 2. Ukoliko je sadržaj koji je Korisnik pohranio na Community, odnosno objavljen od strane Korisnika na Community zaštićen autorskim pravima ili na bilo koji drugi način zaštićen zakonom, Korisnik daje Pružatelju usluge pravo korištenja takvog sadržaja za pružanje, odnosno korištenje Community u skladu s ugovorom ili odredbama ugovora, posebno za omogućavanje dostupnim putem Interneta, reprodukcije i distribucije putem Interneta.
 3. Korisnik je svjestan da Sadržaj objavljen u Community može vidjeti svaki posjetitelj, registrirani korisnik ili neregistriran posjetitelj. Korisnik je odgovoran za osiguravanje da se povjerljive informacije ne dijele objavljivanjem Sadržaja u Community. Pružatelj usluge nije obvezan zabraniti trećim stranama spremanje podataka ili Sadržaja koji su ili su bili javno dostupni u skladu s ovim Uvjetima korištenja, Pravilima o privatnosti ili korisničkim postavkama.
 4. Pružatelj usluge nije obvezan provjeriti Sadržaj. Istovremeno, Pružatelj usluge zadržava pravo brisanja ili blokiranja Sadržaja ako takav Sadržaj krši primjenjivi zakon ili ove uvjete korištenja ili ako je Pružatelj usluge to obvezan učiniti temeljem sudskog ili službenog naloga. U takvim slučajevima Pružatelj usluge će pravovremeno obavijestiti Korisnika.
 5. Pružatelj usluge također zadržava pravo brisanja korisničkog računa ako korisnički sadržaj krši primjenjivi zakon ili ove uvjete korištenja ili ako je Pružatelj usluge to obvezan učiniti temeljem sudskog ili službenog naloga. U takvim slučajevima Pružatelj usluge će pravovremeno obavijestiti Korisnika.
 6. Pružatelj usluge nije obvezan objaviti informacije ili Sadržaj u Community i može ih ukloniti sa ili bez najave.
 7. Korisnik ima u vlasništvu sav Sadržaj i osobne informacije koje je pružio Pružatelju usluge, ali sa druge strane Korisnik jamči Pružatelju usluge neekskluzivnu (neisključivu) licencu na sadržaj.
 8. Svaka interakcija između korisnika, između korisnika i registriranih korisnika Platforme na Community događa se na vlastiti rizik i odgovornost korisnika. Pružatelj usluga nije obvezan nadzirati interakciju korisnika. Pružatelj usluga ne preuzima nikakvu odgovornost za kršenje prava ili dužnosti od strane korisnika koje mogu biti rezultat interakcije između korisnika. Unatoč tome, svi se korisnici obvezuju poštivati ​​mjerodavno pravo unutar Platforme.

 1. Dužnosti korisnika
 1. Korisnik će Community koristiti samo za to predviđene svrhe.
 2. Korisnik neće pohranjivati niti dijeliti bilo koji Sadržaj na Community ili Platformi koji:
  • krši primjenjive zakone, službene naredbe ili prava trećih strana ( npr. autorska prava, industrijsko vlasništvo, osobna prava),
  • ima uvredljiv, klevetnički ili drugi nezakoniti sadržaj
  • je pornografski ili sadrži nasilje,
  • je neistinit ili obmanjujući (posebno doprinosi povratnim informacijama u korisničkom profilu),
  • je neželjena pošta, uznemiravanje ili nepošteno oglašavanje,
  • sadrži zlonamjerni software (npr. virusi, crvi, trojanci), špijunski software ili druge štetne programe ili
  • sadrži programe koji automatski prikupljaju ili obrađuju informacije (npr. botovi, alati za indeksiranje, alati za prikupljanje podataka).
 3. Korisnik se obvezuje zadržati zaštitne obavijesti sadržane na Platformi i Community, kao što su obavijesti o autorskim pravima i druge pravne rezerve, nepromijenjene.
 4. Korisnici se obvezuju da neće na bilo koji način kršiti imovinska prava Pružatelja usluge, drugih korisnika ili trećih strana na Community. Ukoliko korisnici utvrde kršenje imovinskih prava od strane drugog korisnika na Community, korisnik treba o istom obavijestiti Pružatelja usluge e-poštom na contact@upbore.com. Pružatelj usluge će provjeriti obavijest i, ako je potrebno, poduzet će sve potrebne korake.
 5. U slučaju kršenja odredbi ovog članka (članka 7.) Pružatelj usluge ovlašten je izvanredno otkazati ugovor i izbrisati korisnički računa odmah i trajno.
 6. Ako je Korisnik odgovoran za izvanredni otkaz, Korisniku je zabranjeno ponovno kreiranje korisničkog računa nakon što je izvorni račun blokiran, osim ako mu Pružatelj usluge nije dao prethodnu izričitu pisanu suglasnost.

 1. Obavijesti i poruke
 1. Korisnik je suglasan s primanjem obavijesti i poruka putem web stranice Pružatelja usluge, aplikacija i podataka za kontakt. Ako su kontakt podaci Korisnika zastarjeli, Korisnik može propustiti važne obavijesti.
 2. Korisnik je suglasan da će Pružatelj usluge Korisniku slati obavijesti i poruke na sljedeće načine: (1) unutar Usluge ili (2) putem kontakt podataka koje je Korisnik dostavio ( e-poštom). Korisnik se obvezuje pravodobno ažurirati podatke za kontakt.

 1. Garancija
 1. Pružatelj usluge ovim upozorava Korisnika da, prema trenutnom stanju, nije moguće pružiti složene mrežne usluge potpuno bez grešaka uz razuman napor. Međutim, Pružatelj usluga treba Community održavati slobodnom od nedostataka koji više nego neznatno umanjuju njezinu prikladnost za uporabu u skladu s ugovorom ili predviđenom svrhom. U takvim slučajevima Pružatelj usluga će, po vlastitom nahođenju, ispraviti kvar ili pružiti rješenje.
 2. Korisnik je dužan odmah obavijestiti Pružatelja usluge o vrsti i pojavi nedostataka. Obrazac za kontakt na web mjestu koristi se za prijavljivanje grešaka.
 3. Ispravljanje kvarova isključeno je za takve nedostatke koji se temelje na upotrebi Community koja nije u skladu s ugovorom ili namjenom.

 1. Odgovornost Pružatelja usluge

Pružatelj usluge posebno nije odgovoran za

 1. Odgovornost za štetu
 1. Ako je Pružatelj usluge odgovoran za štetu uzrokovanu običnom nepažnjom u skladu sa zakonskim propisima, odgovornost Pružatelja usluge je ograničena: U ovom slučaju odgovornost postoji samo u slučaju kršenja bitnih ugovornih obveza (to su obveze čije je ispunjenje bitno za pravilno izvršavanje ugovora i na čije se pridržavanje Korisnik redovito oslanja i može osloniti). Ova odgovornost je ujedno ograničena na prilikom sklapanja ugovora predvidljivu uobičajenu štetu.
 2. Isključena je osobna odgovornost zakonskih zastupnika, posrednih odnosno zamjeničkih agenata (punomoćnika) i zaposlenika Pružatelja usluge za štetu koju su prouzročili običnom nepažnjom. Uz izuzetak zakonskih zastupnika i zaposlenika na rukovodećim pozicijama, ograničenje odgovornosti definirano u ovoj odredbi primjenjuje se na odgovarajući način na Pružatelja usluge za štetu uzrokovanu grubom nepažnjom.
 3. Bez obzira na krivnju Pružatelja usluge, svaka odgovornost u slučaju zlonamjernog prikrivanja nedostatka, iz preuzimanja jamstva ili zbog rizika nabave i prema Zakonu o odgovornosti za proizvode, ostaje netaknuta.
 4. Pružatelj usluge također ne preuzima nikakvu odgovornost za kvarove, prekide, brisanje datoteka, smetnje, nedostatke, kašnjenja ili druge kvarove u izvedbi uzrokovane vanjskim utjecajima, pogreškama korištenja koje su počinili korisnici, višoj sili ili promjenama ili drugim manipulacijama koje nije izvršio Pružatelj usluge.
 5. Ograničenja odgovornosti u ovom članku ne primjenjuju se u slučaju povrede života, tijela ili zdravlja.

 1. Odgovornost za poveznice (linkove) na web stranice trećih strana

Na Community mogu postojati veze (linkovi) do web stranica trećih strana. Takve web stranice trećih strana izvan su nadzora Pružatelja usluge, i Pružatelj usluge nema utjecaja na sadržaj, uvjete i odredbe korištenja te zaštitu podataka i politike privatnosti ovih web stranica. Stoga Pružatelj usluge neće snositi nikakvu odgovornost za sadržaj ovih web stranica i nikakvu odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak nastao pozivanjem / korištenjem ovih web stranica. Ako Korisnik pozove ove web stranice, učinit će to na vlastiti rizik.

 1. Zaštita podataka
 1. Pružatelj usluge će obrađivati osobne podatke samo u mjeri u kojoj dopuštaju relevantni propisi o zaštiti podataka. Korisnik može detaljnije informacije o obradi podataka pronaći u Pravilima o zaštiti privatnosti.
 2. Korisnik treba osigurati da se njegovi osobni podaci ili osobni podaci njegovih zaposlenika na zakonit način pošalju Pružatelju usluge i objave na Community. Ukoliko Korisnik tijekom korištenja platforme dobije pristup osobnim podacima trećih strana, on će ih obrađivati ​​samo u onoj mjeri u kojoj je to potrebno za upotrebu Community.

 1. Open Source Software
 1. Ako Community sadrži Open Source Software, a to je potrebno u skladu s odgovarajućim uvjetima korištenja i licenciranja Open Source Software, onda će Pružatelj usluge Korisniku dati izvorni kod i odnosne uvjete licence.
 2. Prava korištenja dana u okviru ovih uvjeta uporabe ne vrijede za Open Source komponente Community, osim ako to u okviru odnosnih uvjeta korištenja i licence Open Source Software nije dozvoljeno.
 3. Pružatelj usluge će obavijestiti Korisnika u bilješkama o licenci o komponentama Open Source-a koji se koriste u trenutnoj verziji Community.

 1. Objavljivanje ugovornog odnosa u marketinške svrhe

Pružatelju usluge je dopušteno pomoću poslovnog odnosa s Korisnikom se oglašavati odnosno posebno javno imenovanje Korisnika kao korisnika Community, korištenje korisnikovog logotipa na web-u kao i na društvenim mrežama te izrada studije slučaja koja pokazuje prednosti korisničke suradnje sa Pružateljem usluga. Studija slučaja je javna i dostupna trećim stranama. Prije objavljivanja, sadržaj objavljuje Korisnik.

 1. Povratne informacije korisnika

Korisnici su dobrodošli da Pružatelju usluge proslijede ideje, prijedloge ili preporuke za poboljšanje Community i/ili Usluge (zajednički "Povratne informacije", engl. Feedback) u bilo kojem obliku (npr. e-poštom, usmeno). Ako Korisnici daju povratne informacije, slažu se da ih Pružatelj usluge može koristiti i implementirati na svojoj Platformi i Community i / ili u svojoj usluzi po vlastitom nahođenju, bez naknade Korisniku.

 1. Vrijeme trajanja Ugovora, Raskid Ugovora
 1. Ugovor se sklapa na neodređeno vrijeme. Korisnici mogu raskinuti ugovorni odnos u roku od 14 dana bez navođenja razloga.
 2. Ovime se ne dira u pravo izvanredno raskinuti ugovor zbog važnog razloga.
 3. Ugovor se može raskinuti u pisanom obliku (e-pošta je dovoljna) ili putem administracije korisnika na platformi.
 4. Svaki raskid ugovora rezultira izravnim blokiranjem pristupa Korisnika usluzi i dijelovima Community koji zahtijevaju registraciju, ako je primjenjivo, nakon proteka raskidnog roka.
 5. Pružatelj usluge omogućuje Korisniku brisanje profila, i to na način da Korisnik pošalje e-poštu s odgovarajućim zahtjevom na e-mail adresu: contact@upbore.com. Kako bi spriječio neovlaštenu treću stranu da zahtijeva brisanje profila, Pružatelj usluge će provjeriti adresu e-pošte koju je dostavio Korisnik i potvrditi zahtjev s korisnikom. Brisanje će se obično izvršiti 1 do 3 radna dana nakon provjere.

 1. Zaključne odredbe
 1. Uvjeti korištenja dostupni su na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku. Inačica njemačkog jezika ima prednost u slučaju proturječnosti ili odstupanja.
 2. U slučaju da su pojedina odredba ugovora nevažeće, isto neće utjecati na valjanost preostalih odredaba ugovora. Stranke se obvezuju zamijeniti neučinkovite odredbe odredbama koje su u ekonomskom smislu što je moguće bliže svrsi neučinkovite odredbe, vodeći računa o interesima obje strane.
 3. Primjenjuje se njemačko pravo. Isključivo mjesno nadležan za sve sporove koji proizlaze iz ili u vezi s ovim Ugovorom, a koje su sklopili Pružatelj usluge i Korisnik, bit će Berlin ukoliko je Korisnik trgovac, pravna osoba prema javnom pravu ili posebna imovina prema javnom pravu, i ako obveznim zakonskim zakonom nije drugačije određeno. Na sve sporove koji proizlaze iz ili u vezi sa Ugovorom između Pružatelja usluge i Korisnika, u ovom slučaju fizičke osobe, primjenjuju se zakonski propisi o mjesnoj nadležnosti.

Status: prosinac 2020.g.